VVOJ Vliegwiel

Werk jij in onderzoeksprojecten samen met een kei van een hoofd- of eindredacteur? En heeft die persoon zich het afgelopen jaar ook nog eens bijzonder nuttig gemaakt voor de onderzoeksjournalistiek, een onderzoeksjournalist of een specifiek onderzoeksproject?

Meld hem of haar dan voor Het Vliegwiel. 

Het Vliegwiel, een zusje van de VVOJ-prijs De Loep, is een eerbetoon aan hoofd- of eindredacteuren die hoogstaande onderzoeksjournalistiek mede mogelijk maken. De voordracht van een kandidaat moet worden gesteund door minimaal drie journalisten. De inzendingen worden beoordeeld door de Loep-jury.

Meer informatie over het doen van voordrachten, de jury, de prijs en de beoordelingscriteria in het reglement.

De aanmelding voor het Vliegwiel 2023 is nog niet geopend

vliegwiel-1x

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

vliegwiel-1x
Werk jij in onderzoeksprojecten samen met een kei van een hoofd- of eindredacteur? En heeft die persoon zich het afgelopen jaar ook nog eens bijzonder nuttig gemaakt voor de onderzoeksjournalistiek, een onderzoeksjournalist of een specifiek onderzoeksproject? Meld hem of haar dan hier aan voor Het Vliegwiel 2021.