Vliegwiel

Aanmelding VVOJ-prijs het Vliegwiel geopend 

Vliegwiel

Werk jij in onderzoeksprojecten samen met een kei van een hoofd- of eindredacteur? En heeft die persoon zich het afgelopen jaar ook nog eens bijzonder nuttig gemaakt voor de onderzoeksjournalistiek, een onderzoeksjournalist of een specifiek onderzoeksproject?

Meld hem of haar dan hier aan voor Het Vliegwiel 2021. Doe dat vóór 1 oktober 2021.

Het Vliegwiel, een zusje van de VVOJ-prijs De Loep, is een eerbetoon aan hoofd- of eindredacteuren die hoogstaande onderzoeksjournalistiek mede mogelijk maken. De voordracht van een kandidaat moet worden gesteund door minimaal drie journalisten. De inzendingen worden beoordeeld door de Loep-jury.

Vóór 1  november 2021 maken we bekend welke 3 personen zijn genomineerd voor Het Vliegwiel 2021.

Het Vliegwiel 2021 wordt uitgereikt tijdens de Conferentie Onderzoeksjournalistiek op 19 november 2021 in Brussel.

Meer informatie over het doen van voordrachten, de jury, de prijs en de beoordelingscriteria in het reglement.

Gerelateerde artikelen

vliegwiel-1x

Op vrijdag 17 november heeft de redactie van Apache Het Vliegwiel 2023 ontvangen. Deze tweejaarlijkse prijs van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) werd uitgereikt tijdens de Conferentie voor de Onderzoeksjournalistiek in Gent. Het is een eerbetoon aan hoofd- of eindredacteuren die hoogstaande onderzoeksjournalistiek mede mogelijk maken.

vliegwiel-1x

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk