Cafe, Uncategorized, VVOJ Activiteiten

VVOJ Loep-cafe: Ontsloten Werelden

1+1_Beers_For_Dads

Donderdagavond 25 juni organiseert de VVOJ het derde en laatste VVOJ Loep-café (online) voor de vakantie! Deze keer duiken we met de voor de Loep genomineerde onderzoekers in onbekende werelden.

In haar boek Op zoek naar de vijand leert Bette Dam de plegers van terreuraanslagen kennen en begeeft ze zich in de wereld van de Taliban. Hoe heeft ze hun vertrouwen gewonnen en waar haalde ze het lef vandaan?

In hun onderzoek Codenaam Eagles, de onwaarschijnlijke miljardendeal van Galapagos volgen Rob de Lange (FD) en Piet Depuydt (De Tijd) een CEO van een biotech-bedrijf dat in een overnamestrijd is verwikkeld op de voet. Hoe kregen ze dat voor elkaar en hoe verliep de Vlaams-Nederlandse samenwerking?

In De achterkant van het Islamitisch onderwijs, doen Milena Holdert (Nieuwsuur) en Andreas Kouwenhoven (NRC Handelsblad) onderzoek naar salafistich onderwijs. Welke methodes hebben ze gebruikt om salafistisch materiaal boven tafel te krijgen?

Evert de Vos van de Groene Amsterdammer en Romana Abels van Trouw interviewen de genomineerden. Elk interview wordt ingeleid met passages uit het juryrapport door jurylid Ides Debruyne.

Meld je aan!

Volgende VVOJ Loep-cafés met genomineerden voor de Loep zijn gepland na de vakantie op 3 en 17 september. Zet deze data alvast in je agenda om de café’s live bij te wonen!

Gerelateerde artikelen

cafe

In aanloop naar de uitreiking van De Loep zet de VVOJ verhalen van de longlist in de etalage. Journalisten Debora Votquenne en Karel Degraeve bevragen de collega’s naar hun onderzoeksmethodes.

cafe

Op vrijdagmiddag 8 april organiseert de VVOJ in Pakhuis de Zwijger een workshop beeldanalyse met twee journalisten van het ‘Visual Forensics’ team van de Washington Post.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk