VVOJ Loep-café (online): Ontsloten werelden

Datum: 25/06/2020
Tijd: 20:30 - 22:00

Locatie:


Donderdagavond 25 juni organiseert de VVOJ het derde en laatste VVOJ Loep-café (online) voor de vakantie! Deze keer duiken we met de voor de Loep genomineerde onderzoekers in onbekende werelden.

In haar boek Op zoek naar de vijand leert Bette Dam de plegers van terreuraanslagen kennen en begeeft ze zich in de wereld van de Taliban. Hoe heeft ze hun vertrouwen gewonnen en waar haalde ze het lef vandaan?

In hun onderzoek Codenaam Eagles, de onwaarschijnlijke miljardendeal van Galapagos volgen Rob de Lange (FD) en Piet Depuydt (De Tijd) een CEO van een biotech-bedrijf dat in een overnamestrijd is verwikkeld op de voet. Hoe kregen ze dat voor elkaar en hoe verliep de Vlaams-Nederlandse samenwerking?

In De achterkant van het Islamitisch onderwijs, doen Milena Holdert (Nieuwsuur) en Andreas Kouwenhoven (NRC Handelsblad) onderzoek naar salafistich onderwijs. Welke methodes hebben ze gebruikt om salafistisch materiaal boven tafel te krijgen?

Het programma voor deze avond:

20.25 Inloop
20.30 Opening door Evert de Vos, voorzitter VVOJ
20.40 Interviews met genomineerden door Evert de Vos (De Groene) en Romana Abels (Trouw), voorzien van een korte introductie door Loep-jurylid Ides Debruyne.
– Op zoek naar de vijand (Bette Dam)
– De achterkant van het Islamitisch onderwijs  (Milena Holdert en Andreas Kouwenhoven)
– Codenaam Eagles, de onwaarschijnlijke miljardendeal van Galapagos (Rob de Lange en Piet Depuydt)
21.40 Vragen en tips
21.55 Afsluiting

Volg vanavond deze link om het cafe te betreden: https://events.sceenic.co/b/vvo-yju-6ur