Scholing

Nieuwe beurs om van te leren

17505411634_4442cddd6f_b

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten komt met een nieuwe beurs in het kader van de Regeling Talentontwikkeling. Journalisten kunnen geld aanvragen voor trainingen, studiereizen, conferenties en nog veel meer. De eerste vier beurzen gaan naar de genomineerden voor de VVOJ Aanmoedigingsprijs 2018.

Sylvana van den Braak en Simone van Peek, Kasper Hoethals en Daniël Verlaan krijgen ieder €1000 euro uit de nieuwe regeling. Zij zijn de makers van drie producties die de vakjury van De Loep 2018 nomineerde voor de VVOJ Aanmoedigingsprijs voor talent tot en met 30 jaar. Wie de prijs wint, dat wordt vrijdag 22 maart bekendgemaakt, tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek. Dan wordt ook De Loep 2018 uitgereikt, dé prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen, in de categorieën Controlerende, Opsporende en Signalerende Onderzoeksjournalistiek. Over De Loep en de Avond van de Onderzoeksjournalistiek lees je alles op deze speciale Loep-website.

De Beurs Expertisebevordering waaruit de genomineerden voor de Aanmoedigingsprijs nu de eerste vouchers krijgen, maakt deel uit van de nieuwe Regeling Talentontwikkeling. Hierin zit €600.000 van de vijf miljoen die in het regeerakkoord van oktober 2017 werd gereserveerd voor stimulering van de onderzoeksjournalistiek.

De beurs is bedoeld voor journalisten die minimaal twee jaar in het vak zitten en hun kennis op het gebied van de onderzoeksjournalistiek willen verdiepen of actualiseren. Hiernaast komt er nog de Beurs Jong Talent voor pas afgestudeerden. Zij kunnen met dit geld een tot twee jaar betaald aan de slag bij een professionele onderzoeksredactie.

Op de site van het Fonds BJP lees je meer over de Regeling Talentontwikkeling en over de al eerder opengestelde Regeling Onderzoeksjournalistiek.

 

 

Gerelateerde artikelen

Op 16 november – een dag voor de Conferentie Onderzoeksjournalistiek – geeft factcheker Brecht Castel van Knack Visueel Onderzoek twee masterclasses. Met in de voormiddag een sessie voor de beginner en in de namiddag een sessie voor gevorderden.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk