Nederland,Amsterdam, 2021 de VVOJ, uitreiking van de Loep 2020, de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek, Pakhuis de Zwijger Foto: Bob Bronshoff

Avond van de Onderzoeksjournalistiek

  • 24/06/2022 19:30
  • Horta Antwerpen
  • gratis voor leden

De feestelijke uitreiking van de Loep en de ASN-Aanmoedigingsprijs vindt plaats op 24 juni.

Leden kunnen hier gratis bij zijn. Het gaat een leuk feestje worden, met onder anderen bijdragen van Tim Hofman en Griet Plets. Griet is chef van De Standaard Weekblad, het weekendmagazine van De Standaard. Tim Hofman heeft  een opzienbarend onderzoek gedaan naar grensoverschrijdend gedrag bij talentenshow The Voice. Zijn onderzoek is gepubliceerd op YouTube en heeft meer dan 10 miljoen weergaven.

De Loep is een Vlaams-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die sinds 2007 wordt uitgereikt door de VVOJ aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. Daarnaast wordt de ASN-aanmoedigingsprijs uitgereikt als erkenning voor opkomend journalistiek talent. Hier staan alle genomineerde producties voor deze prijzen vermeld.

Op deze avond wordt ook de oeuvreprijs uitgereikt. De jury van de Loep heeft besloten om dit jaar deze prijs toe te kennen aan NRC-journalist Joep Dohmen. De jury vindt het belangrijk om juist in deze tijd waarin journalistiek onder vuur ligt haar steun en grote waardering uit te spreken voor een van de top-onderzoeksjournalisten van Nederland. René Moerland, hoofdredacteur NRC, zal een lofrede uitspreken.

De avond begint om 20.00u (inloop vanaf 19.30u) en eindigt om 22.00u met een borrel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeks- journalisten