Scholing

CoronaTrainingen

4

De VVOJ start met een nieuwe lichting gratis CoronaTrainingen zodat journalisten tijdens de pandemie hun kennis en kunde kunnen vergroten. De CoronaTrainingen zijn specifiek gericht op journalisten, van wie er veel in deze coronacrisis een overschot aan tijd en een gebrek aan inkomsten hebben. In volgorde van binnenkomst beoordelen de organisatoren wie er in aanmerking komt voor de gratis toegang tot de tutorials.

Creatief denken

Op 26 mei (slot 9 juni) geeft Karel van den Berg de training Bedenk eens wat nieuws. Hoe kom je op de beste journalistieke ideeën – op de momenten dat je ze het hardst nodig hebt? Dat leer je in deze training!

Bekijk hier de promo en meld je aan
Story Based Inquiry

Op 31 mei (slot 7 juni) geeft Luuk Sengers de training Story Based Inquiry. Deze online cursus geeft je de basis voor het starten, verdiepen, organiseren en schrijven van een onderzoeksrapport of verhaal. Wil je leren hoe je meer structuur in je (onderzoeks)verhalen kan brengen? Meld je dan aan voor deze training.

Bekijk hier de video  en meld je aan

Podcasts

Op xx (slot xx) geeft Katinka Baehr de training Podcast maken voor (onderzoeks)journalisten. Hoe maak je een podcast? Waar leent een podcast zich voor en waarvoor niet? Hoe schrijf je een goede voice-over? En is interviewen voor een podcast anders dan voor een artikel? Wil je graag een podcast maken maar weet je niet waar te beginnen? Begin dan hier.

Bekijk hier de trailer en meld je aan

Gerelateerde artikelen

Op 16 november – een dag voor de Conferentie Onderzoeksjournalistiek – geeft factcheker Brecht Castel van Knack Visueel Onderzoek twee masterclasses. Met in de voormiddag een sessie voor de beginner en in de namiddag een sessie voor gevorderden.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk