Scholing

CoronaTrainingen

4

De VVOJ start met een nieuwe lichting gratis CoronaTrainingen zodat journalisten tijdens de pandemie hun kennis en kunde kunnen vergroten. De CoronaTrainingen zijn specifiek gericht op journalisten, van wie er veel in deze coronacrisis een overschot aan tijd en een gebrek aan inkomsten hebben. In volgorde van binnenkomst beoordelen de organisatoren wie er in aanmerking komt voor de gratis toegang tot de tutorials.

Creatief denken

Op 26 mei (slot 9 juni) geeft Karel van den Berg de training Bedenk eens wat nieuws. Hoe kom je op de beste journalistieke ideeën – op de momenten dat je ze het hardst nodig hebt? Dat leer je in deze training!

Bekijk hier de promo en meld je aan
Story Based Inquiry

Op 31 mei (slot 7 juni) geeft Luuk Sengers de training Story Based Inquiry. Deze online cursus geeft je de basis voor het starten, verdiepen, organiseren en schrijven van een onderzoeksrapport of verhaal. Wil je leren hoe je meer structuur in je (onderzoeks)verhalen kan brengen? Meld je dan aan voor deze training.

Bekijk hier de video  en meld je aan

Podcasts

Op xx (slot xx) geeft Katinka Baehr de training Podcast maken voor (onderzoeks)journalisten. Hoe maak je een podcast? Waar leent een podcast zich voor en waarvoor niet? Hoe schrijf je een goede voice-over? En is interviewen voor een podcast anders dan voor een artikel? Wil je graag een podcast maken maar weet je niet waar te beginnen? Begin dan hier.

Bekijk hier de trailer en meld je aan

Gerelateerde artikelen

Steeds meer redacties zien het belang in van eigen onderzoek, van eigen onthullingen en onderscheidende achtergrondjournalistiek. Intussen zijn veel redacties meer gaan doen met minder mensen. Om hun bij dat onderzoek te ondersteunen en versterken, hebben NVJ Academy en VVOJ samen de leergang Zoek Het Uit — leidinggeven aan journalistiek onderzoek opgezet. Een beproefd programma: komend najaar alweer de derde editie.

De inschrijftermijn voor de leergang Zoek Het Uit – leidinggeven aan journalistiek onderzoek, sluit maandag 5 juli aanstaande. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Dus heb je een leidinggevende functie op een redactie en wil je met eigen nieuws, achtergronden en onthullingen onderscheidend zijn, of ken je iemand anders met belangstelling om mee te doen aan de leergang, komend najaar? Klik dan hier

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk