Cafe

VVOJ Loep-café: Falende Controle

1+1 Beers For Dads(1)

Donderdagavond 10 september organiseert de VVOJ het vierde en laatste VVOJ Loep-café (online)! Deze keer kijken we naar falende overheidscontrole. Met daarin te gast:

Gokken met bagger door Frans Glissenaar, Roelof Bosma, Parcival Weijnen en Mira Sys – Zembla, Spit en FTM tonen aan dat bij het ondieper maken van plassen (zwaar) verontreinigde bagger wordt gebruikt en dat bedrijven daar dik aan verdienen.

De schimmige wereld van het Maltese paspoort door Luuk Mulder en Siebe Sietsma – Nieuwsuur
De Maltese regering creëerde in 2014 uit het niets een goudmijn die het kleine eilandje honderden miljoenen euro’s per jaar oplevert: de verkoop van paspoorten. Een Groningse hoogleraar blijkt een belangrijke rol te spelen in die handel, tegen de richtlijnen van de Vereniging van Universiteit in.

Dossier Landbouwgif: “Bollengif in babyluier” en “Parkinson op het Platteland” door Ton van der Ham, Annette Schätzle en Norbert Reintjens – Zembla. Zembla toont in deze twee uitzendingen aan dat de overheid zowel boeren als omwonenden onvoldoende beschermt tegen de risico’s van landbouwgif.

Volg vanavond deze link om het Loep-Café te betreden:  https://events.sceenic.co/b/vvo-42k-dj9

 

 

Gerelateerde artikelen

cafe

In aanloop naar de uitreiking van De Loep zet de VVOJ verhalen van de longlist in de etalage. Journalisten Debora Votquenne en Karel Degraeve bevragen de collega’s naar hun onderzoeksmethodes.

cafe

Op vrijdagmiddag 8 april organiseert de VVOJ in Pakhuis de Zwijger een workshop beeldanalyse met twee journalisten van het ‘Visual Forensics’ team van de Washington Post.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk