VVOJ Jongeren

Jongerenwerkgroep 2020

IMG_6093
Ineke Boersma (1996) is de voorzitter van de VVOJ-jongerengroep. Ze volgde een opleiding Journalistiek en Fotografie (ROC Friese Poort). Daarnaast schreef ze voor Villamedia, was ze bestuurslid bij de jongerentak van de NVJ en stagiaire op de redactie van Pauw (BNNVARA). Volgt op dit moment een studie Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede. 

Sarah Sramota (1999) studeerde politicologie in Leiden en volgde daarnaast de minor Journalistiek en Nieuwe Media. Ze liep stage bij de NOS in Berlijn en is al langere tijd redacteur en podcasthost bij De Nieuwe Reporter. Na de zomer gaat ze een master in de statistiek doen en daarna wil ze verder in de datajournalistiek.

Johan van Heerde (1991) studeerde bedrijfseconomie in Enschede en daarna journalistiek aan de SvJ in Utrecht. Tijdens zijn studie werkte hij twee jaar bij Tubantia in Almelo en twee jaar als freelancer bij Blendle in Utrecht. Sinds 2017 werkt hij bij Trouw, aanvankelijk op de redactie economie en nu bij de redactie binnenland.

Tim Luimes (1995) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Maakte na zijn stage bij Vrij Nederland verschillende politieke longreads in het buitenland en richtte zich op onderzoeksjournalistiek. Werkt nu als overtuigd freelancer bij VN, de NOS en De Onderzoeksredactie.

Gerelateerde artikelen

Café Willem Slok (Utrecht) zit op maandagavond 5 maart stampvol. Voor zo’n 35 jonge collega’s vertellen Liza van Lonkhuyzen (NRC) en Danël Verlaan (RTL Nieuws) hoe je met techjournalistiek verder kunt gaan dan de nieuwste iPhone recenseren en écht nieuwe gegevens kunt opgraven.
Onderzoeksjournalistiek in ‘Tech’ is het thema van het eerstvolgende VVOJ-Jongerencafé. Welke verhalen liggen voor het oprapen? Op maandag 5 maart leer je het van de besten!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk