VVOJ Jongeren

Jongerencafé: tegels lichten in ‘Tech’

technology

Onderzoeksjournalistiek in ‘Tech’ is het thema van het VVOJ-Jongerencafé, op maandag 5 maart in Utrecht. Welke tech-verhalen liggen voor jou als jonge journalist voor het oprapen?

Techjournalistiek is meer schrijven over de nieuwste telefoons of gadgets. In tijden van grootschalige hacks, data-aanvallen en cryptogeld, liggen de onderzoeksverhalen voor het oprapen. Maar waar moet je als jonge journalist gaan zoeken? Welke kennis en vaardigheden moet je hebben? Kom hiervoor naar het VVOJ-Jongerencafé en leer van de besten:

  • Daniel Verlaan is onderzoeksredacteur bij RTL op technologiegebied. Hij maakte onder meer nieuws over het hacken van de Twitter-accounts van politici. Ook ontwikkelde hij de site Laat je niet hack maken, over hoe je jezelf beschermt tegen hackers.
  • Liza van Lonkhuyzen (NRC) schrijft over ICT, technologie en privacy.
LOCATIE             Willem Slok, Korte Koestraat 2, Utrecht
DATUM               5 maart 2018
AANVANG          19:30 uur
TOEGANG          gratis voor VVOJ-leden, €7,50 voor niet-leden
[gravityform id=”43″ title=”true” description=”true”]

Gerelateerde artikelen

Corona of geen corona, de VVOJ heeft er een enthousiaste werkgroep bij: de jongeren. Ze waren al druk bezig met een eigen jongerenconferentie op poten te zetten, maar die is voorlopig uitgesteld. Binnen de vereniging zullen ze zich bekommeren om studenten en starters en meedenken over wat ze willen zien op de jaarlijkse conferentie.
Café Willem Slok (Utrecht) zit op maandagavond 5 maart stampvol. Voor zo’n 35 jonge collega’s vertellen Liza van Lonkhuyzen (NRC) en Danël Verlaan (RTL Nieuws) hoe je met techjournalistiek verder kunt gaan dan de nieuwste iPhone recenseren en écht nieuwe gegevens kunt opgraven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk