LOEP 19

In de prijzen vallen? Aanmelding voor De Loep 2019 is geopend!

LOEP

Wie gaan er aan de haal met de onderscheidingen voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoekjournalistiek van 2019? De VVOJ reikt een Loep uit in drie categorieën: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek. Jong talent (onder de 30) maakt kans op de aanmoedigingsprijs.

Iedereen kan zijn eigen of andermans werk voordragen bij de jury. Producties die tussen 1 januari en 30 september 2019 zijn verschenen, kunnen nu worden aangemeld. Ga direct naar het aanmeldformulier of lees nog even het Loep-reglement, waarin je meer informatie vindt over de categorie-indeling.

Producties die gepubliceerd zijn tussen 1 oktober 2019 en 31 december 2019 kunnen vanaf januari 2020 worden aangemeld. Houd hiervoor onze website en of nieuwsbrief in de gaten.

De Loep 2018 voor Controlerende onderzoeksjournalistiek werd in maart uitgereikt aan Ghassan Dahhan (Trouw) & Milena Holdert (Nieuwsuur), de prijs voor Opsporende onderzoeksjournalistiek ging naar Eelco Bosch van Rosenthal (Nieuwsuur) & Huib Modderkolk (de Volkskrant). Ine Renson (De Standaard) won De Loep voor Signalerende onderzoeksjournalistiek. De VVOJ Aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Daniël Verlaan (RTL Nieuws).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk