De Loep

Voordracht De Loep 2019

LOEP

De Nederlands Vlaamse vereniging voor onderzoeksjournalisten looft een prijs uit voor de beste onderzoeksjournalistieke productie van 2019: De Loep. In drie categorieën is een Loep te winnen: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek.  Jong talent (onder de 30) maakt ook kans op de Aanmoedigingsprijs.

De Loep is dé prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen en we willen dan ook geen enkele top-productie missen.

Meer informatie over de categorieënindeling lees je in het loepreglement. De jury van De Loep staat onder voorzitterschap van Kees van den Bosch. Hier vind je de jurysamenstelling.

Hieronder het voordachtformulier :

 


 

[gravityform id=”66″ title=”true” description=”true”]

Gerelateerde artikelen

Onder leiding van Follow the Money publiceerden in totaal elf (onderzoeks)redacties uit zeven Europese landen onder de noemer China Science Investigation meerdere artikelen en uitzendingen. In Nederland waren dat RTL Nieuws en FTM, in Vlaanderen De Tijd. Het onderzoek gaat over kennisveiligheid in verschillende Europese landen.

De zesdelige podcastserie onderzoekt hoe de Golfstaten de macht grijpen in de voetbalwereld. In 2010 kreeg Qatar tot verrassing van velen het WK toegewezen. Sindsdien is het land uitgegroeid tot een van de machtigste landen in de grootste sport ter wereld, op de voet gevolgd door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk