De Loep

Voordracht De Loep 2019

LOEP

De Nederlands Vlaamse vereniging voor onderzoeksjournalisten looft een prijs uit voor de beste onderzoeksjournalistieke productie van 2019: De Loep. In drie categorieën is een Loep te winnen: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek.  Jong talent (onder de 30) maakt ook kans op de Aanmoedigingsprijs.

De Loep is dé prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen en we willen dan ook geen enkele top-productie missen.

Meer informatie over de categorieënindeling lees je in het loepreglement. De jury van De Loep staat onder voorzitterschap van Kees van den Bosch. Hier vind je de jurysamenstelling.

Hieronder het voordachtformulier :

 


 

[gravityform id=”66″ title=”true” description=”true”]

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Heineken beloofde kort na de Russische invasie van Oekraïne weg te gaan uit Rusland. De verhalen van FTM onthullen dat de bierbrouwer niet alleen stug door bleef brouwen, maar dat het bedrijf in Rusland sinds het begin van de oorlog 61 nieuwe producten heeft gelanceerd, de productie opschroefde en extra personeel aannam. Heineken dook in het gat dat merken die wel waren vertrokken, zoals Guinness en Coca Cola, achterlieten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk