De Loep, LOEP 19

Tweede voordrachtronde Loep 2019 van start

LOEP

Wie gaan er aan de haal met de onderscheidingen voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoekjournalistiek van 2019? De VVOJ reikt een Loep uit in drie categorieën: opsporende, controlerende en signalerende onderzoeksjournalistiek. Jong talent (onder de 30) maakt kans op de aanmoedigingsprijs.

Kans maken op de beeldjes, het geld en de eer? Doe snel een voordracht!

Iedereen kan zijn eigen of andermans werk voordragen bij de jury. De voordacht is gesplitst in twee rondes. Producties verschenen tussen 1 oktober en 31 december 2019 kunnen nu worden aangemeld. 5 januari 24.00u. sluit de aanmelding.Producties die eerder in 2019 zijn verschenen konden tot 10 november worden ingediend. Ga direct naar het aanmeldformulier of lees nog even het Loep-reglement, waarin je meer informatie vindt over de categorie-indeling.

De Loep 2018 voor Controlerende onderzoeksjournalistiek werd in maart uitgereikt aan Ghassan Dahhan (Trouw) & Milena Holdert (Nieuwsuur), de prijs voor Opsporende onderzoeksjournalistiek ging naar Eelco Bosch van Rosenthal (Nieuwsuur) & Huib Modderkolk (de Volkskrant). Ine Renson (De Standaard) won De Loep voor Signalerende onderzoeksjournalistiek. De VVOJ Aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Daniël Verlaan (RTL Nieuws).

Gerelateerde artikelen

“Een ideale plek voor mensen die niet gevonden willen worden” gaat over de opkomst en ondergang van De Hertenwei, een familiecamping in de periferie van het Brabantse dorpje Lage Mierde. In de jaren zeventig en tachtig was De Hertenwei een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders uit onder meer Rotterdam, wat de camping een “goudmijn” maakte voor de toenmalige eigenaren en ondernemers uit het dorp.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk