Evenementen, Uncategorized

Staat van de Stad – Terug naar de feiten: korting voor VVOJ-leden

staat

Speciaal voor journalisten van alle nieuwsredacties en freelancers organiseert het Expertisecentrum Journalistiek op dinsdag 2 oktober 2018 voor de negende keer het kennissymposium De Staat van Nederland. Terug naar de feiten.

Dé gelegenheid om aan het begin van het journalistieke seizoen verse ideeën op te doen, te netwerken, achtergronden te begrijpen en de journalistieke agenda aan te scherpen.

Topwetenschappers toetsen de miljoenennota aan de feiten. Hun opdracht: verhaalideeën leveren voor de journalistieke agenda van het najaar, blinde vlekken blootleggen, teruggaan naar de feiten. Veel relevante thema’s komen aan bod. Een greep: energietransitie, trends in de publieke opinie, Europa, stress, Next Generation Internet, leegloop van het platteland, discriminatie, etc.

Een aantal van de sprekers van dit jaar:

 • Prof. dr. Paul Dekkersenior onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau, over trends en tegenstellingen in de Nederlandse publieke opinie
 • Drs. Laura van Geest, directeur Centraal Planbureau, over de economische staat van Nederland
 • Prof. dr. ir. Hans Mommaas, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, over de staat van de Leefomgeving: (de klimaattafels, landbouw, woonagenda)
 • Marleen Stikkeroprichter en directeur van Waag (VPRO’s Zomergast) en een van de Nederlandse internetpioniers, over het Next Generation Internet.
 • Prof. dr. ir. Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit, over de energietransitie in Nederland.
 • Prof. dr. Ewald Engelenhoogleraar Financiële Geografie aan de Universiteit van Amsterdam over Europa’s toekomst.
 • Prof. dr. Peter Rodrigueshoogleraar Immigratierecht aan de Universiteit Leiden, over rassendiscriminatie en de grenzen van het vreemdelingenrecht.
 • Dr. Christiaan Vinkerspsychiater en stressonderzoeker aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, over stress in Nederland.
 • Prof. dr. ir. Bettina Bock, persoonlijk hoogleraar Rurale Sociologie aan de Wageningen Universiteit, over de groeiende verschillen tussen centrum en periferie in Nederland.
 • Dr. Paul Koutstaalsenior onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving, over duurzame energie en de CO2 uitstoot van elektriciteitsopwekking.
 • Prof. dr. Maaike Hajer, hoogleraar Educational Linguistics aan de Malmö University, over meertalig onderwijs in Nederland.

Standaard ticket: €165,00  incl. BTW en lunch /  NVJ-leden €135,00 / de eerste 15 freelancers: €75,00 (o.v.v.KvK-nummer bij aanmelding) / studenten: €25,00 (op vertoon van collegekaart 2018-2019) /

Voor directe individuele aanmelding klik hier.

Voor groepsreserveringen of vragen mail ons.

De Staat van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door:

ECJ, NVJ

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk