Ledenvoordeel

Ledenkorting Grote Expertisedag

Schermafbeelding 2018-05-03 om 12.23.26

Inspirerende verhalen van internationale journalistieke en media-pioniers. Dat belooft het Expertisecentrum Journalistiek voor zijn Grote Expertisedag Nieuwe Media, op 19 juni in Amsterdam. VVOJ-leden kunnen ook na 15 mei nog inschrijven met vroegboekkorting.

Centrale vraag tijdens deze dag: wat kan de vertrouwensband tussen het publiek en de journalistiek vergroten en de afstand verkleinen? Er wordt gekeken naar technologische oplossingen, maar ook naar zaken die altijd mensenwerk zullen blijven. ‘De expertisedag zoomt in op journalisten die terugvechten. Met publieksparticipatie in het onderzoeksproces, met blockchain-technologie en via de laatste ontwikkelingen op het gebied van factchecking. Ook werpen we onze kritische blik op constructieve en oplossingsgerichte journalistiek als een mogelijke remedie.’ Verder op het programma ook dit jaar weer concrete tips en tools.

Hier vind je de sprekers en de inschrijfpagina.

VVOJ-leden betalen ook na 15 mei nog €135 i.p.v. €165. Op de inschrijfpagina moet je dan wel je VVOJ-ledennumnmer invoeren. Weet je dat niet, vraag het dan op met een mailtje naar het verenigingsbureau.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk