Ledenvoordeel, Uncategorized

Met ledenkorting naar True Stories

True_Stories

Europa zit vol vernieuwende storytellers die de verhalen van onze tijd op unieke wijze benaderen. Onder hen een groeiend aantal journalisten. Hoe vinden zij hun eigen stem in de globale en lokale narratieve tradities? Daarover gaat het tijdens True Stories. VVOJ-leden kunnen met korting naar deze eerste Europese conferentie van de Stichting Verhalende Journalistiek.

True Stories: Find your voice within the European narrative tradition. Zo luidt de volledige titel van de conferentie, op 19 en 20 april in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De conferentie begint op donderdag met een Show & Tell-avond. Op vrijdag zie je de sprekers terug in een breed pallets van sessies, verdeeld over vier zalen.

De korting voor VVOJ-leden is twintig procent. Dat scheelt je dan €3,50 op de Show & Tell avond, €26 op het vrijdagse programma, of €29 op de tweedaagse pas. Je vindt alle tarieven hier.

De korting wordt gegeven als zich minimaal vijf belangstellenden aanmelden. Dat doe je met een mailtje naar het VVOJ-verenigingsbureau. Zet ‘True Stories’ in de onderwerpregel, dan zien we meteen waarover het gaat. Je krijgt uiterlijk maandag 16 april bericht over de korting.

 

 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk