Jaarboek

Jubileumeditie VVOJ Jaarboek is uit

FOTO ANP / JERRY LAMPEN

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.  In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.

VVOJ_Jaarboek_2017_coverHet VVOJ Jaarboek biedt een staalkaart van de mooiste en leerzaamste onderzoeksjournalistiek uit Nederland en Vlaanderen. Verhalen die misstanden blootleggen en tot politieke debatten leiden. Onderzoek dat opvalt door een slimme en creatieve aanpak, en door bewonderenswaardige vasthoudendheid. Hoe gingen de journalisten te werk? Waar liepen ze tegenaan en wat hield hen gaande? Het Jaarboek biedt inspiratie en collegiaal advies voor journalisten die grote of kleine tegels willen lichten.

‘Doorgaan waar anderen ophouden’ is de titel die de vijftiende editie van het Jaarboek heeft meegekregen. De eerste exemplaren werden vrijdagavond overhandigd aan de Jaarboekredactie, een trouwe groep VVOJ-vrijwilligers die al vele jaren de onderwerpen selecteert en de verhalen schrijft.

Voor VVOJ-leden is het jaarboek gratis. Het wordt de komende dagen verstuurd. Niet-leden kunnen het Jaarboek bestellen voor €20,00. Interesse? Stuur een mailtje naar het VVOJ-bureau.

Op de foto een van de beelden uit het ANP-fotokatern in het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017: de in opspraak geraakte VVD-voorzitter Henry Keizer in het hoofdkantoor van Facultatieve Media na afloop van een gesprek met de media. FOTO ANP / JERRY LAMPEN

 

Gerelateerde artikelen

Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk