Jaarboek

VVOJ Jaarboek 2017 zoekt eindredacteur

Cover VVOJ Jaarboek 2016

Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder en stuur een offerte.

Het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek kent sinds vorig jaar een magazineachtig karakter. De editie 2017 wordt gepubliceerd in het voorjaar van 2018. De presentatie is tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, waarop ook  De Loep wordt uitgereikt. De datum van deze avond wordt in de loop van december vastgesteld. We mikken op de laatste week van maart of de eerste week van april. Dit betekent dat het jaarboek begin maart naar de drukker gaat.

De verhalen in het jaarboek worden geschreven door vrijwilligers, die samen de jaarboekredactie vormen. Alleen de eindredactie en de vormgeving van het jaarboek zijn betaalde opdrachten. Voor de eindredactie komen allereerst VVOJ-leden in aanmerking. Alleen als zich binnen deze kring geen geschikte kandidaten aandienen, werven we buiten de vereniging.

De eindredacteur:

  • maakt de indeling van het jaarboek, met oog voor het magazineachtige karakter van deze publicatie;
  • begeleidt de auteurs van de dragende verhalen in het jaarboek en redigeert deze verhalen;
  • schrijft de randteksten (colofon, inhoudsopgave, flaptekst) en de korte portretten van de Loepgenomineerden;
  • bewaakt de productiedeadlines;
  • begeleidt de vormgeving;
  • voert in nauw overleg met de vormgever de beeldredactie;
  • coördineert de advertentieacquisitie;
  • controleert en corrigeert de drukproeven (ervaring met InDesign is gewenst).

Heb je belangstelling voor deze opdracht? Stuur dan uiterlijk 14 december een offerte met een prijsopgave naar jaarboek@vvoj.org. Voor de prijsbepaling kun je uitgaan van de omvang en indeling van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017. VVOJ-leden kunnen een pdf van dit jaarboek downloaden op de overzichtspagina met alle jaarboeken. Hiervoor dien je ingelogd te zijn. De inlogknop vind je rechts bovenaan deze pagina. Problemen met inloggen? Mail het verenigingsbureau.

Vragen naar aanleiding van deze opdracht kun je mailen naar jaarboek@vvoj.org. Ze worden vanaf 6 december beantwoord.

Offertes worden vertrouwelijk behandeld.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk