Beurzen

Ga op schrijfresidentie in Parijs

De schrijfkamer in Parijs van Emma Ringelding (Schrijfresidentie 2016)

Zin om twee weken in Parijs aan een onderzoeksproductie te werken, gecoached door grote namen in het vak? Meld je dan aan voor de Schrijfresidentie van deBuren. Dit jaar worden met name jonge (onderzoeks)journalisten uitgenodigd te solliciteren naar een plek.

Elke zomer gaat deBuren met jonge makers (18 t/m 30 jaar) naar Parijs. Zij krijgen daar de kans twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit het literaire veld en het medialandschap. Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp.

Aan eerdere edities werkten onder anderen mee de schrijvers David Van Reybrouck en Adriaan van Dis, dichter Maud Vanhauwaert, antropologe Gloria Wekker, uitgever Annette Portegies en de Vlaamse minister van Cultuur, Jeugd en Media, Sven Gatz.

De alweer zevende editie van de schrijfresidentie is in de zomer van 2018. Van 1 tot en met 13 juli werk je bij de Stichting Biermans-Lapôtre aan nieuw materiaal: één vrije bijdrage en één prikkelende opdrachttekst. Al je reis- en verblijfskosten worden vergoed.

De schrijfresidentie is voor schrijvers, dichters, (onderzoeks)journalisten, radiomakers, stripauteurs, theatermakers en andere woordkunstenaars. Je komt dus in een gevarieerd gezelschap terecht, maar dit jaar gaat deBuren voor de schrijfresidentie wel nadrukkelijk op zoek naar jonge (onderzoeks)journalisten. Il faut-en profiter, zeggen ze dan in Parijs.

Informatie over hoe je je kunt aanmelden (tot 27 februari) vind je hier.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

  In samenwerking met Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten stelt de VVOJ een tiental beurzen van max 500 euro ter beschikking voor leden. Het gaat hierbij om toegang (250 euro) en een bijdrage in de reis- en verblijfkosten (max. 250).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk