Beurzen

Reporters in the Field – new call is open till September 16

Reportersinthefield

Only one week left to apply for our grants!

We would like to remind you that the journalism program “Reporters in the Field” is looking for new fellows again. Our program supports crossborder stories from all over Europe with up to 8.000 Euros and a kickoff meeting in Berlin. Whether staff or freelance, professional journalists can apply with a team and a story of their choice. The deadline is September 16.
If you think this could be interesting for your colleagues as well, we would be happy if you share our call below (also on twitter and Facebook)! For any questions, feel free to come back to us.

Are you a reporter who wants to dig deeper? Who teams up with others to explore a story from various perspectives? Who feels that complex research doesn’t stop at borders? Our call for applications is open and we would be happy if you apply or share it with other experienced colleagues.

The program “Reporters in the Field” supports crossborder stories by media professionals from all over Europe. It offers grants of up to 8,000€ to international teams who want to realize a crossborder and in-depth investigation on a story of their choice. Selected teams will receive funding and participate in peer-learning workshops.

Are you interested in becoming part of our vibrant network?

Learn more and apply by September 16

We are looking forward to your application! If you have any questions concerning the application process, please contact us (reporters@n-ost.org)!

All the best, we are looking forward to applications,
Dóra Diseri and Lina Verschwele
(+49-30-259 32 83-22)

Reporters in the Field is a program by the Robert Bosch Stiftung hosted together with the media network n-ost.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk