Beurzen

Scoor een grensoverschrijdende beurs

5.Vlaams Nederlandse Journalistenbeurs

Je hebt nog tot 15 januari om een mooi plan in te dienen bij de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs (VNJB). Ook dit jaar is er weer €22.000 beschikbaar voor diepgravende journalistieke producties, of een uitwisselingsbezoek aan een redactie over de grens.

De VNJB gaat alweer haar zesde editie in. Doel van de beurs is letterlijk grensoverschrijdende journalistiek te bevorderen. Je kunt een onderwerp onder de loep nemen dat zowel in Nederland als in Vlaanderen speelt. Je kunt als Vlaams-Nederlands journalistenduo (of trio, of kwartet) een plan indienen. Je kunt ook een bijdrage vragen in de verblijfskosten als je een poosje bij een redactie over de grens wilt werken.

Meer informatie over de beurs en ervaringen van laureaten vind je op www.vnjb.eu. De VVOJ coacht aanvragers van een beurs. Wacht niet te lang met die aanvraag, het is zó alweer 15 januari.

Gerelateerde artikelen

  In samenwerking met Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten stelt de VVOJ een tiental beurzen van max 500 euro ter beschikking voor leden. Het gaat hierbij om toegang (250 euro) en een bijdrage in de reis- en verblijfkosten (max. 250).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk