#VVOJ17, Uncategorized

Conferentie 2017: Amerikaanse Toestanden

Amerikaanse toestanden

Amerikaanse Toestanden. Dat wordt het thema van de zestiende VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek, op 3 en 4 november in Maastricht. De kaartverkoop begint in augustus, met een extra aantrekkelijke korting voor vroegboekers.

Op 8 november is het een jaar geleden dat Donald Trump de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten won. Zeker sinds zijn inauguratie, eind januari, beheersen Trumpiaanse ontwikkelingen het wereldnieuws: populisme, fake news en alternative facts. Door overheden aangestuurde hacks. Agitprop.

Hoe handhaaft de (onderzoeks)journalistiek zich te midden van al dit tumult?

Onze geloofwaardigheid ligt onder vuur. Main stream media is een besmette term geworden, in Duitsland is al de term Lügenpresse gemunt.

Tegelijkertijd is er – en zeker niet alleen in de VS – juist sprake van wat wel de Trump bump wordt genoemd: een toegenomen belangstelling voor diepgravende journalistiek.

#VVOJ17 staat in het teken van deze ontwikkelingen. Maar natuurlijk hebben we het niet alleen over de VS. De conferentie biedt als vanouds een rijk palet aan (internationale) sprekers, debatten, presentaties en trainingen.

Meer nieuws over de invulling van het programma volgt snel, in de aanloop tot de opening van de kaartverkoop, in de eerste week van augustus. Nu alvast iets meer over de ticketprijzen, omdat die zijn aangepast.

VVOJ-leden betalen €225, iets minder dus dan de €230 van de laatste jaren. Daarbij profiteren vroegboekers van een grotere korting: tot 15 september is het ledentarief €175.

Voor niet-leden is het #VVOJ17-tarief vastgesteld op €450, vroegboekers betalen €350.

Het studententarief blijft €99, maar anders dan in voorgaande jaren is bij dit tarief nu ook het feestelijke diner op vrijdagavond inbegrepen.

 

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk