Beurzen

Narratieve Beurs voor teamspelers

teamwork
De jongste editie van de Narratieve Beurs staat in het teken van samenwerking. Teams kunnen een voorstel indienen bij de Stichting Verhalende Journalistiek. Deadline 9 augustus. Hieronder de uitnodiging.
De Stichting Verhalende Journalistiek reikt weer een narratieve beurs uit, ditmaal voor teams die samen een verhalend project willen maken voor welk medium dan ook. Het betreft een beurs van € 2500,- bedoeld om het idee verder te onderzoeken en uit te werken.
Ons vak verandert en is niet langer voor lone wolfs. Juist in de samenwerking liggen de kansen voor het versterken van je verhaal. Heb je een mooi idee voor een project dat je in samenwerking wilt oppakken? Fotografie met tekst, tekst met tekst, video met graphics, video met fotografie, een Snapchatproject; voor krant, weekblad, online of Youtube? Alles kan als het maar een samenwerkingsproject is, het uiteindelijk in de Nederlandse taal verschijnt en het verhalende non-fictie is. We roepen Nederlandse en Vlaamse journalisten op om voor 9 augustus 10 uur een voorstel in te dienen.

Het winnende team kan zijn project verder uitdenken en uitwerken en eventuele andere beurzen aanvragen of een samenwerking met een medium aangaan voor de verdere realisatie. De winnaars worden bekengemaakt in september. 

De jury van de narratieve beurs voor teams bestaat uit:
  • Irene van der Linde (voorzitter), journalist bij De Groene Amsterdammer, voorzitter Stichting Verhalende Journalistiek
  • Hay Kranen, programmeur bij de Volkskrant
  • Anaïs López , fotografe en mede-oprichter van fotografieplatform Docking Station
  • Arnold van Bruggen, journalist en mede-oprichter journalistiek productiebureau Prospektor

Ga voor meer informatie naar www.verhalendejournalistiek.nl

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk