Beurzen

Narratieve Beurs voor teamspelers

teamwork
De jongste editie van de Narratieve Beurs staat in het teken van samenwerking. Teams kunnen een voorstel indienen bij de Stichting Verhalende Journalistiek. Deadline 9 augustus. Hieronder de uitnodiging.
De Stichting Verhalende Journalistiek reikt weer een narratieve beurs uit, ditmaal voor teams die samen een verhalend project willen maken voor welk medium dan ook. Het betreft een beurs van € 2500,- bedoeld om het idee verder te onderzoeken en uit te werken.
Ons vak verandert en is niet langer voor lone wolfs. Juist in de samenwerking liggen de kansen voor het versterken van je verhaal. Heb je een mooi idee voor een project dat je in samenwerking wilt oppakken? Fotografie met tekst, tekst met tekst, video met graphics, video met fotografie, een Snapchatproject; voor krant, weekblad, online of Youtube? Alles kan als het maar een samenwerkingsproject is, het uiteindelijk in de Nederlandse taal verschijnt en het verhalende non-fictie is. We roepen Nederlandse en Vlaamse journalisten op om voor 9 augustus 10 uur een voorstel in te dienen.

Het winnende team kan zijn project verder uitdenken en uitwerken en eventuele andere beurzen aanvragen of een samenwerking met een medium aangaan voor de verdere realisatie. De winnaars worden bekengemaakt in september. 

De jury van de narratieve beurs voor teams bestaat uit:
  • Irene van der Linde (voorzitter), journalist bij De Groene Amsterdammer, voorzitter Stichting Verhalende Journalistiek
  • Hay Kranen, programmeur bij de Volkskrant
  • Anaïs López , fotografe en mede-oprichter van fotografieplatform Docking Station
  • Arnold van Bruggen, journalist en mede-oprichter journalistiek productiebureau Prospektor

Ga voor meer informatie naar www.verhalendejournalistiek.nl

Gerelateerde artikelen

  In samenwerking met Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten stelt de VVOJ een tiental beurzen van max 500 euro ter beschikking voor leden. Het gaat hierbij om toegang (250 euro) en een bijdrage in de reis- en verblijfkosten (max. 250).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk