vvoj2016

We gaan naar Leuven!

1280px-Oude_Markt_Leuven

Altijd weer spannend: waar gaan we deze keer naartoe met de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek? Dit jaar luidt het antwoord: Leuven.

Stel je voor: Oxford, maar dan in Vlaanderen. De monumentale University Hall van de KU Leuven ligt pal aan de Oude Markt, die niet voor niets de bijnaam Langste Toog ter Wereld draagt.

We openen de conferentie op vrijdag 18 november in de promotiezaal van dit geweldige gebouw, waar ook ‘s avonds het feestelijke diner met de uitreiking van De Loep 2016 zal zijn.

Voor de parallelle sessies op vrijdagmiddag en zaterdag worden lokalen gereserveerd op de campus Sociale Wetenschappen, op tien minuten lopen van de Oude Markt. Hotelkamers zijn in Leuven ruim voorhanden, we proberen een aantal mooie weekendarrangementen binnen te halen voor de conferentiegangers.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x
Het is tijd om op te staan, we hebben lang genoeg liggen snurken. Bedrijven en overheden zijn ons vooruit, journalisten moeten de technologie ook gaan omarmen. Bronnen ontmoeten in donkere garages? Eindeloze stapels papieren documenten doorspitten? Die tijden zijn voorbij. We moeten aan het werk.
Het gaat goed met de onderzoeksjournalistiek, maar de beroepsgroep heeft ook hulp nodig. En we moeten zelf harder lopen om de digitale wedloop te winnen. Dat was de teneur van de opening van #VVOJ16, vrijdag 18 november in de Universiteitshal in Leuven. Een korte impressie.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk