Cafe, VVOJ Jongeren

VVOJ-jongerencafé: zo haal je alles uit je stage

Stagiairplaatje

Een VVOJ-café speciaal voor de aankomende collega’s. Hoe haal je het maximale uit je journalistieke stage? En dan dus vooral een onderzoeksjournalistieke stage.

De VVOJ-werkgroep Jongeren haalde drie experts bij elkaar. Op maandag 23 mei komen zij bij café Willem Slok (Korte Koestraat 2 in Utrecht) tijdens het VVOJ-café uitleggen wat een stage inhoudt, hoe je een onderzoek voorstelt en wat je vooral niet moet doen op een redactie.

René Hartkamp van NU.nl heeft tientallen stagiairs bij NU.nl begeleid, en kan precies uitleggen wat je tijdens een stage op een nieuwsredactie kunt verwachten. En stel dat je een paar extra stappen wilt zetten, dan weet Hartkamp hoe je dat binnen je korte tijd op een redactie kunt bereiken.

Stagebegeleidster Yvonne Verkaik van De Monitor begeleidt jonge journalisten die een onderzoeksstage willen doen. Welk type persoon zoekt zij, en hoe kun je een goed onderzoek opzetten tijdens je stage?

Hannah Kooy liep zes maanden stage bij Argos. Daar zette zij het project Waarom Srebrenica Moest Vallen op. Kooy kan alles vertellen over hoe je een goede stage loopt. Na haar stage mocht ze bij Argos verder werken aan haar project. Nu werkt Hannah freelance voor OneWorld.

Het VVOJ-café over stages begint om 20.00 uur in Cafe Willem Slok (Korte Koestraat 2 in Utrecht). De toegang is gratis. Wel even aanmelden graag, met een mailtje naar het stafbureau.

Gerelateerde artikelen

cafe

In aanloop naar de uitreiking van De Loep zet de VVOJ verhalen van de longlist in de etalage. Journalisten Debora Votquenne en Karel Degraeve bevragen de collega’s naar hun onderzoeksmethodes.

cafe

Op vrijdagmiddag 8 april organiseert de VVOJ in Pakhuis de Zwijger een workshop beeldanalyse met twee journalisten van het ‘Visual Forensics’ team van de Washington Post.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk