Tipflits

Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs

logoVNJB-1

Ruim twintig mille valt er te halen voor diepgravende en originele journalistiek over Vlaams-Nederlands gerelateerde onderwerpen. Dien een aanvraag in vóór 1 februari 2016 bij de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs en financier op deze manier die productie waarmee je nu al tijden in gedachten rondloopt. Het hoeft niet per se onthullende onderzoeksjournalistiek te zijn, ook anderszins doorwrochte ideeën voor reportages of storytelling komen in aanmerking.

In totaal stellen de Nederlandse en Vlaamse overheid 22.000 euro ter beschikking. Behalve de Onderzoeksbeurs is er ook een Uitwisselingsbeurs. Die geeft je de kans twee maanden te werken bij een Nederlandse of Vlaamse redactie. Als gastredacteur word je ondergedompeld in een andere werk- en leefcultuur. Voorwaarden: zelf een werkplaats vinden en je motivatie en plan van aanpak vóór 1 februari naar de vakjury mailen.

Bij aanvragen voor de beurs kun je laten adviseren door de VVOJ. Mail hiervoor jouw voorstel uiterlijk 15 januari naar coaching@vvoj.org. Hou er rekening mee dat wij een week nodig hebben om te reageren.

 

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk