Tipflits

Seminar publieksvertrouwen in overheidstoezicht

Alex Brenninkmeijer/SDM

Het publieksvertrouwen in (Europese) overheden en toezichthouders staat centraal in het seminar ‘Promoting public trust in public supervision. Aligning public needs with supervisor’s realities and Europeanization’. De bijeenkomst,  op 27 november in de Paushuize in Utrecht, is een initiatief van voormalig ombudsman en huidig Europese Rekenkamerlid, Alex Brenninkmeijer, samen met professor Linda Senden. De organisatie is in handen van RENFORCE (het Utrechtse Centrum voor Regulering en Handhaving in Europa) en Universiteit Utrecht. De toegang tot de workshop en afsluitende borrel is gratis voor wie zich aanmeldt bij het secretariaat.

Brenninkmeijer is ook één van de sprekers op #vvoj15, in de Expert Talk ‘Wie controleert Europa?’

Programme-seminar-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk