Tipflits

2 november internationale dag bescherming journalisten

2 nov.

In de afgelopen tien jaar werden 700 journalisten gedood tijdens hun werk. Volgens UNESCO gingen in negen van de tien gevallen de daders vrijuit. UNESCO directeur-generaal Irina Bovoka doet een zwaar beroep op alle overheden op om alle nodige juridische maatregelen te nemen om misdaden tegen journalisten te onderzoeken en voor de rechter te brengen. De VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie roept iedereen op om op 2 november uitgebreid stil te staan bij de International Day to End Impunity for Crimes against Journalists.

 

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk