Praktische informatie

Expositie Nationaal Archief

portret van koning Willem I

In het Nationaal Archief  waar het grootste deel van de conferentie wordt gehouden, is momenteel een bijzondere tentoonstelling te zien is over Willem I, koning van Nederland én België. Een echte workaholic, die zelfs op eerste Kerstdag 1821 maar liefst 137 documenten ondertekent. In zijn werkkamer zijn topstukken te zien als de eerste grondwet en de eerste troonrede, naast persoonlijke bezittingen. Bezoekers van de VVOJ Conferentie krijgen een vrijkaart voor deze expositie, die ook na 21 november nog kan worden ingewisseld voor een toegangsbewijs. Tijd genoeg, want de tentoonstelling loopt tot 17 juli volgend jaar.
Het NA heeft ook archieven die online te raadplegen zijn.

Gerelateerde artikelen

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk