Conferentie, Praktische informatie

Overnachten in Leuven

schermafdruk-2016-10-06-14-42-18

Kaartje gekocht voor de conferentie en nu op zoek naar overnachtingsmogelijkheden in Leuven? Die zijn er volop en in vele prijsklassen.

Leuven is een ware studentenstad, met bijna de helft van de bevolking die nog colleges volgt. Op Couchsurfing.com zijn 5.695 hosts beschikbaar in Leuven en ook op Airbnb is de stad goed vertegenwoordigd. Mocht je liever toch in een hotel overnachten, hieronder een overzicht uit het aanbod.


Cube Hostel
Vanaf €23,00 p.p.p.n.

Leuven City Hostel
Vanaf €23 p.p.p.n., tweepersoonskamer vanaf €52 p.p.p.n.

Budget Flats Leuven
Vanaf €40 p.p.p.n.

Ibis Budget Leuven Centrum
Vanaf €45

Hotel Mille Collonnes   (getest en prettig gevonden door VVOJ-bestuursleden)
Vanaf €45

€€
Hotel Malon (getest en prettig gevonden door VVOJ-bestuursleden)
Vanaf €70

Theater Hotel Leuven Centrum
Vanaf €70

Ibis Leuven Centrum
Vanaf €64

€€€
Martin’s Klooster Hotel
Vanaf €149

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk