Praktische informatie

Locaties

New Babylon en Nationaal Archief

De opening,  de keynote speeches en de lunch op vrijdagmorgen zijn in het New Babylon Meeting Center (tweede verdieping), dat vlak naast het Centraal Station ligt. Routebeschrijving via het openbaar vervoer of met de auto.
New Babylon heeft een onbewaakte garderobe en 25 kluisjes voor waardevolle spullen.

Vanaf het Meeting Center is het vijf minuten lopen naar het tegenovergelegen Nationaal Archief waar de rest van de conferentie op vrijdag en zaterdag gehouden wordt. De garderobe is onbewaakt en er zijn circa 20 kluisjes voor waardevolle spullen (borg 1 euro).

Hier het adres en routebeschrijving naar het stadhuis Den Haag.

De uitreiking van de VVOJ-onderzoeksprijs de Loep is in  in Madurodam, dat wegens werkzaamheden niet per tram maar alleen per bus bereikt kan worden. Tram 9 wordt momenteel vervangen door bussen: bus 69 rijdt tussen het Centraal Station (halte Schedeldoekshaven) en Scheveningen. In de spits rijdt ook bus 79 tussen het Centraal Station (halte Schedeldoekshaven) en Madurodam. Lopen kan ook, reken dan op 35 minuten.
In Madurodam is een bewaakte garderobe. Parkeren is gratis.

Dagkaarten voor het openbaar vervoer kosten bij de HTM 6,50 en zijn o. a. op de stations te koop.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk