Praktische informatie

Kroegenlijst

En als vrijdagavond het licht dooft in Madurodam, zijn er in Den Haag nog tal van leuke plekken waar winnaars kunnen doorfeesten, verliezers hun verdriet kunnen wegdrinken en waar natuurlijk veel gepraat wordt over onderzoeksjournalistiek.

Vlak bij de Tweede Kamer op Het Plein zittten een paar leuke kroegen, maar wees voorbereid op veel jasje-dasje-ballen. Wel leuk om politici in het wild te spotten, al zijn die misschien juist op vrijdagavond de Hofstad ontvlucht. Verder heb je het Paard Cafe en het popcentrum Het Paard van Troje waar bands optreden, schuin tegenover De Grote Markt.

Op de Grote Markt zitten meer de hipster kroegen. Er wordt gefluisterd dat ze allemaal leuk zijn. En vlak daarbij zit biercafe Rootz.

Verder is cafe Schlemmer in de korte Houtstraat, nabij het Binnenhof een begrip. Huiskamer van veel journalisten en politici. En je hebt natuurlijk het bekende cafe De Posthoorn bij het Lange Voorhout, met ouderwetse gastvrijheid en gezelligheid, waar kunstenaars en journalisten elkaar treffen.

Ook heel leuk is cafe de Oude Mol in de Oude Mol straat. Wel heel klein dus snel vol, met vaak ook live optredens in het weekend. Je kunt erboven heerlijke tapas eten. En daarna afsluiten met een ijsje bij Florencia in de Torenstraat, al lukt dat alleen als je Madurodam voortijdig verlaat, want de salon sluit om 23.00 uur!

Dan is er voor de bier- en fish&chips fans onder ons ook een Fiddler op de Riviervismarkt en wie zich net iets buiten het echte centrum waagt, vindt op de Denneweg ook nog een paar leuke cafés.

(met dank aan Floor de Booys, voormalig hoofdredacteur Haags straatnieuws)

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x
Overzicht hotels voor overnachten in Leuven tijdens #VVOJ16

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk