Tipflits

Onderzoek naar positie freelancers

onderzoek nvj

Sinds 1 juli 2015 is de nieuwe Auteurscontractenwet van kracht. Zes beroepsorganisaties, waaronder de NVJ, willen deze wet jaarlijks gaan monitoren. Daarom roepen de organisaties hun leden op om mee te doen aan een onderzoek. Ze willen hiermee het effect van de nieuwe wet op de tarieven vaststellen. Daarnaast inventariseert de enquête in welke mate de onderhandelingspositie van journalisten en fotografen is toe- of afgenomen. Dit is belangrijk omdat de wet in 2018 wordt geëvalueerd.

Klik hier als je mee wilt doen aan het onderzoek  

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk