Tipflits

Brandpunt Reporter wint geding om Volkert-uitzending

Brandpunt Reporter mag zondagavond 20 september een deels met de verborgen camera gefilmd item uitzenden over Volkert van der G. De rechter vindt een verbod, geëist door Van der G. in kort geding, niet aan de orde.

Volgens de KRO toont de uitzending aan dat Van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, doelbewust een voorwaarde van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling heeft geschonden. “Dat blijkt uit opnames met verborgen camera die vanavond worden getoond in het tv-programma Brandpunt-Reporter van KRO-NCRV. Van der Graaf riskeert nu dat hij alsnog de resterende zes jaar gevangenisstraf geheel of gedeeltelijk moet uitzitten,” aldus de redactie.

Brandpunt Reporter 20 september, 22.35 uur, NPO 2

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk