Tipflits

Protestactie Fréderike Geerdink gaat door

freegeerdink580

Fréderike Geerdink is terug in Nederland. Ze is woensdag Turkije uitgezet en haar verblijfsvergunning is ingetrokken. Dit is bevestigd door de Turkse ambassade, aldus NVJ-secretaris Thomas Bruning.

De NVJ gaat door met de protestactie vandaag in Den Haag die eerder al was aangekondigd. ‘De uitzetting van Fréderike Geerdink is onacceptabel’, zegt NVJ-bestuurslid Jan Keulen op de site van de NVJ: ‘Dit is het monddood maken van een journalist. In de Turkse context van de eerdere uitzetting van andere buitenlandse journalisten, het vast zetten van Turkse collega’s, bestorming van kranten en internetcensuur is er reden genoeg om de actie door te laten gaan.’

De protestactie begint donderdag 10 september om 15.30 uur bij de Turkse ambassade in Den Haag  (Jan Evertsstraat 15).

frederike2

Fréderike Geerdink bevestigt vandaag  via Facebook dat ze is aangekomen in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk