Tipflits

Verontwaarding over veroordeling Kahdija Ismayilova

Khadija

Gerard Ryle, directeur van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), heeft de berechting van onderzoeksjournalist Khadija Ismayilova krachtig veroordeeld. De VVOJ is ook aangesloten bij deze internationale organisatie van onderzoeksjournalisten.

Maandag veroordeelde de Azerbeidzjaanse rechtbank onderzoeksjournalist Khadija Ismayilova tot ruim zeven jaar cel. De aanklacht omvatte belastingontduiking, smaad en machtsmisbruik.

Ryle eist de onmiddellijke vrijlating van Ismayilova, een lid van zijn organisatie. “In plaats van Khadija’s onschuld te bewijzen, heeft deze rechtszaak alleen maar laten zien hoe corrupt Azerbeidzjan is. Precies dat wat Khadija al jaren onderzoekt,” zei hij.

Ismayilova werkt onder meer voor the Organized Crime and Corruption Reporting Project en Radio Free Europe. In afwachting van haar proces zat ze al meer dan acht maanden vast.

 

 

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk