Tipflits

Bijzondere training in traumaverslaggeving

imgres

Het Dart Centre of Journalism and Trauma, onderdeel van de Columbia Journalism School in New York, biedt sinds 1999 jaarlijks een training aan voor oorlogsjournalisten en professionals die veel te maken hebben met geweld en rampen.

De nieuwste editie van deze Ochberg Fellowship is van 18 tot 23 januari  2016 op Columbia University in New York City. Tot 28 september 2015 kun je solliciteren naar een plek voor deze bijzondere bijscholing. Je moet vijf jaar ervaring hebben als nieuwsproducer, fotograaf of journalist.

The Ochberg Fellowship is ontwikkeld voor ervaren journalisten die graag hun kennis over de menselijke psychologie en emotionele trauma’s willen vergroten en vaardigheden in hun specifieke vakgebied willen verbeteren.

In een week tijd worden cursisten bijgespijkerd door lezingen van leidinggevende trauma-experts. Daarnaast is er tijd voor discussie en het uitwisselen van ervaringen met vakgenoten.  The Fellowship is vernoemd in nagedachtenis van psychiater  Frank Ochberg, M.D., een pionier in traumaonderzoek en één van de oprichters van het Dart Centre of Journalism and Trauma.

 

DART

 

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk