Cafe, Nieuws, VVOJ Activiteiten

De Café-werkgroep zoekt nieuwe leden

In de populaire VVOJ-werkgroep Cafés zijn eindelijk weer een paar plekken vacant. Wil je meewerken aan onze workshops die door het jaar heen in verschillende cafés in Nederland en Vlaanderen worden georganiseerd, meld je dan snel aan via stafbureau@VVOJ.nl

We zoeken mensen die weten wat er speelt in de wereld van de onderzoeksjournalistiek en het leuk vinden om na te denken over hoe we ons vak kunnen verbeteren. Waar hebben we behoefte aan? Welke kennis missen we en welke inspirerende collega zouden we graag eens willen ontmoeten?

Wij bieden een mooie aanvulling op je CV en een groot, enthousiast, en niet te vergeten.. gezellig netwerk.

 

 

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk