Tipflits

Anatomie van grenze(n)loze onderzoeksjournalistiek

Na jaren aan het hoofd van het Center for Public Integrity – de ‘moeder’ van het International Consortium of Investigative Journalists – schreef Bill Buzenberg een paper over grensoverschrijdende onderzoeksjournalistiek. Hoe belangrijk is het, en wat is de impact? Na #LuxLeaks, #Swissleaks en #OffschoreLeaks inmiddels wel gemeengoed in het werkveld, maar dit document lijkt vooral gericht op potentiële donoren.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk