Uncategorized

Persconferentie Srebrenica-congres

Journalisten die zich bezighouden met Srebrenica opgelet: er zijn nog enkele plekken over bij de internationale conferentie die deze week plaatsvindt in Den Haag. De centrale vraag tijdens de conferentie: welke rol heeft de internationale gemeenschap gespeeld bij de tragedie in Srebrenica?

Onder de sprekers van het congres, georganiseerd door het Hague Institute for Global Justice en the United States Holocaust Memorial Museum, zijn onder meer de voormalige speciale VN-vertegenwoordiger Yasushi Akashi, de voormalige EU-onderhandelaar Carl Bildt, de voormalige commandant van de VN-macht in Bosnië Sir Rupert Smith, maar ook enkele  overlevenden van de massamoord in Srebrenica, zoals Muhamed Durakovic, enkele leden van de VN-veiligheidsraad, en oud-minister van Defensie Joris Voorhoeve.

Journalisten worden met klem uitgenodigd tijdens de openbare sessie op woensdag 1 juli. Let op: het aantal media-plekken is beperkt! Meer informatie over het congres én over hoe je je kunt aanmelden, vind je hier.

Het is op 11 juli twintig jaar geleden dat de massamoord in Srebrenica plaatsvond. Srebrenica stond in 1995 onder toezicht van het Nederlandse Dutchbat.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk