Tipflits

Het belang van openbare informatie

Niet alleen onderzoeksjournalisten kennen het belang van openbaar toegankelijke informatie en sociale media. Ook denktanks en wetenschappers grijpen naar Google Maps, YouTube en Twitter. Mooi voorbeeld is een onderzoek naar de Russische aanwezigheid in Oekraïne. Omdat niet alleen Bellingcat het kan en doet…

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk