Nieuws

Remco Andersen wint Correspondentenprijs

Remco Andersen

Remco Andersen heeft de prijs voor de beste freelance buitenlandcorrespondent van 2014, de Lira Correspondentenprijs, gewonnen. Dit maakte juryvoorzitter Margriet Brandsma donderdagavond bekend in VPRO’s Bureau Buitenland op Radio 1.

Met de prijs willen Stichting Lira en het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten het belang onderstrepen van goede berichtgeving over het buitenland.

Remco Andersen (1981) doet vanuit Beiroet verslag van de Arabische wereld en Iran voor de Volkskrant, Elsevier en De Morgen.

De Lira Aanmoedigingsprijs voor correspondenten tot 30 jaar, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt,  gaat naar Monique Samuel (1989). Samuel schreef in 2014 reportages over Noord-Afrika en het Midden-Oosten voor onder andere De Correspondent en De Groene Amsterdammer. De andere genomineerde voor de aanmoedigingsprijs was Edward Geelhoed – standplaats Athene (Vrij Nederland / De Groene Amsterdammer / NRC Handelsblad).

De uitreiking van de Lira Correspondentenprijs wordt gecombineerd met de uitreiking van de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek van 2014 en met de viering van het 25-jarig jubileum van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij fonds@fondsbjp.nl o.v.v. Lira Correspondentenprijs 2015.

Lees meer over de Correspondentenprijs:
Shortlist Correspondentenprijs bekend, VVOJ, 4 mei 2015

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk