Nieuws

Shortlist Correspondenten Prijs bekend

awards

De shortlist voor de Lira Correspondentenprijs 2015  is bekend. De jury heeft vijf correspondenten genomineerd voor de prijs voor de beste freelance buitenlandcorrespondent van 2014.

Uit de veertig inzendingen koos de jury voor Remco Andersen, standplaats Beiroet (de Volkskrant / Elsevier / De Morgen / BNR), Caroline de Gruyter, standplaats Wenen (NRC Handelsblad), Marijn Kruk, div. plaatsen Noord-Afrika (Trouw / De Groene Amsterdammer), Guus Valk, standplaats Washington (NRC Handelsblad), Fred de Vries, standplaats Zuid-Afrika (De Groene Amsterdammer / Knack).

Voor de Lira Aanmoedigingsprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt aan een correspondent tot 30 jaar, werden Edward Geelhoed, standplaats Athene (Vrij Nederland / De Groene Amsterdammer / NRC Handelsblad) en Monique Samuel, div. plaatsen Noord-Afrika en Midden-Oosten (De Correspondent) genomineerd.

De winnaar van de Lira Correspondentenprijs 2015, die een bedrag van 5.000 euro mee naar huis neemt, wordt in VPRO / Bureau Buitenland bekend gemaakt op donderdag 14 mei, tussen 21.oo en 22.00 uur, op Radio 1. De uitreiking vindt plaats op donderdag 4 juni tijdens de Avond van de Bijzondere Journalistiek.

 

 

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk