Tipflits

Overheid en open data, moeizame liefde

images

Maakt de Nederlandse overheid wel gebruik van haar eigen open data? Waarschijnlijk niet, anders was het diezelfde overheid wel opgevallen dat 14% van de door haarzelf opengestelde datasets geen werkende link heeft… En de omvang aan open datasets neemt nauwelijks toe,  constateert de Open State Foundation. Het is vooral nog erg behelpen met de bijdrage van ministeries en lagere overheden. Wie wel goed scoort? Het CBS. Gelukkig.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk