Tipflits

Advies aan Europa over steun aan onderzoeksjournalistiek

images

Het kostte een consultancygroep een jaar of twee, maar toen was er ook wat (of niet…): een advies aan de Europese Commissie over financiële steun aan grensoverschrijdende onderzoeksjournalistiek. Uitkomst? Er zou nog eens wat langer onderzoek naar gedaan moeten worden… Alsof Journalismfund.eu het model van geldverstrekken versus journalistieke onafhankelijkheid niet al bedacht én bewezen heeft. Soms snap je waarom het zo eenvoudig is een hekel aan “Europa” te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk