Tipflits

Big data journalistiek, ouder dan je denkt

_DSC7026

Het wordt gezien als ‘typisch 21ste eeuw’: journalistieke verhalen op basis van ‘big data’. Maar het (verder ook zeer leesbare) Pro Publica Nerd Blog traceert al wortels rond 1860, bij een verhaal dat zelfs een Amerikaanse president in verlegenheid bracht. En trekt er lessen uit voor vandaag.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk