Tipflits

Check, check, dubbelcheck

images

Ze zijn zo fijn, maar ze zouden de krant niet moeten halen als ze niet meer zijn dan dat: geruchten… In een uitgebreide, maar ook zeker vanwege de gebruikte voorbeelden amusante en leerzame blog schrijft journalist en docent Steve Buttry een handleiding voor het (al dan niet kapot-)checken van geruchten.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk