Tipflits

25 jaar internet in Nederland

Het internet deed 25 jaar geleden zijn intrede in de Nederlandse samenleving. Peter Olsthoorn schreef er een boek over, dat nu gratis beschikbaar is voor iedereen. In het boek komen pioniers van het Nederlandse internet aan het woord. Olsthoorn zegt in het interview op FMT dat begeestering van de mensen die innoveerden het belangrijkste kenmerk vindt. Hij geeft aan dat innovatie met ICT en internet nu veel meer gefragmenteerd en beter verspreid is. Daarnaast bekijkt hij de huidige communicatiemogelijkheden met een kritisch oog; van tablets op scholen tot treinreizigers die enkel staren naar hun scherm, het is Olsthoorn teveel. “Wil je wel de hele dag internet?” vraagt hij zich af. Lees het hele bericht én download het boek hier.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk