Tipflits

Generation-E: migratie is meer dan bootjes op zee

DSC_0297

Denk je in Europa aan migratie, dan denk je al snel aan overvolle bootjes op de Middellandse Zee. Maar migratie in Europa is zoveel meer. Het onderzoeksjournalistieke platform Correct!v (van #VVOJ2014 Kortrijks afsluitende key note spreker David Schraven) maakte met vier Europese mediahuizen de migratietrek van zuid- naar noord-Europa zichtbaar en inzichtelijk. Zie de eerste resultaten via de speciale website generatione.correctiv.org en via Die Tageszeitung.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk