VVOJ Vereniging

Wilco Dekker kandidaat bestuurslid

wilco dekkerWilco Dekker (1964, Oegstgeest) studeerde journalistiek aan de Academie voor de journalistiek in Kampen en werkte daarna bij het Nieuwsblad van het Noorden en bij het GPD. Sinds 1998 is hij werkzaam bij de Volkskrant, waar hij onder meer betrokken was bij onderzoeksprojecten rond topvrouwen, topinkomens en de bestuurlijke elite, via de Volkskrant Top 200.

Waarom Wilco Dekker zich kandidaat stelt
De journalistiek is, vergeleken met vroeger, moeilijker maar ook leuker geworden. Ware woorden van ‘krantenprofessor’ Piet Bakker, waarbij wat onderzoeksjournalistiek betreft ook ‘belangrijker’ aan kan worden toegevoegd. Terwijl de technologie voort raast, de ongelijkheid lijkt te groeien en er zorgelijke geluiden klinken over het democratisch bestel, is er steeds minder tijd, geld en ruimte voor echt diepgravende en onthullende journalistiek.

Dat vraagt om een sterke en slagvaardige VVOJ, die iedereen bijstaat die daaraan wil doen: van  grote en gevestigde media als de Volkskrant via veelbelovende en slimme initiatieven als Yournalism tot zzp’ers. Want goede onderzoeksjournalistiek roept machtige tegenkrachten op, waarbij je wel wat steun van een vereniging van deskundige en vastberaden collega’s kunt gebruiken.

Wilco is te bereiken via w.dekker@volkskrant.nl.

 

 

Gerelateerde artikelen

De komst van de bijzonder hoogleraar Onderzoeksjournalistiek is een stap dichterbij gekomen met de openstelling van de vacature door de Vrije Universiteit Amsterdam. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 24 maart 2024 reageren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk