VVOJ Vereniging

Wilco Dekker kandidaat bestuurslid

wilco dekkerWilco Dekker (1964, Oegstgeest) studeerde journalistiek aan de Academie voor de journalistiek in Kampen en werkte daarna bij het Nieuwsblad van het Noorden en bij het GPD. Sinds 1998 is hij werkzaam bij de Volkskrant, waar hij onder meer betrokken was bij onderzoeksprojecten rond topvrouwen, topinkomens en de bestuurlijke elite, via de Volkskrant Top 200.

Waarom Wilco Dekker zich kandidaat stelt
De journalistiek is, vergeleken met vroeger, moeilijker maar ook leuker geworden. Ware woorden van ‘krantenprofessor’ Piet Bakker, waarbij wat onderzoeksjournalistiek betreft ook ‘belangrijker’ aan kan worden toegevoegd. Terwijl de technologie voort raast, de ongelijkheid lijkt te groeien en er zorgelijke geluiden klinken over het democratisch bestel, is er steeds minder tijd, geld en ruimte voor echt diepgravende en onthullende journalistiek.

Dat vraagt om een sterke en slagvaardige VVOJ, die iedereen bijstaat die daaraan wil doen: van  grote en gevestigde media als de Volkskrant via veelbelovende en slimme initiatieven als Yournalism tot zzp’ers. Want goede onderzoeksjournalistiek roept machtige tegenkrachten op, waarbij je wel wat steun van een vereniging van deskundige en vastberaden collega’s kunt gebruiken.

Wilco is te bereiken via w.dekker@volkskrant.nl.

 

 

Gerelateerde artikelen

Afgelopen maand hebben 77 leden de moeite genomen om te stemmen in onze online bestuursverkiezing. Toegegeven: veel te kiezen viel er niet, omdat het aantal kandidaten precies overeenkwam met de beschikbare plekken. Bij elke kandidaat was het aantal tegenstemmers, want die mogelijkheid was er wel degelijk, op de vingers van één hand te tellen, waardoor we kunnen stellen dat alle kandidaten met een overweldigende meerderheid zijn gekozen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk